Bradley Smoker Historien

Hvordan det hele startet

Bradley Smoker kom virkelig i gang da faren min gjorde en avtale med en matrøykmester tilbake på syttitallet. Historien forteller at denne røykeren ikke visste noe om å fange laks og ba faren min om råd. Far sa at hvis han ville lære å fange fisk, måtte han lære faren min å røyke laks. Det var veldig mye lettere å fange laks den gangen. Hvis denne avtalen hadde skjedd i dag, tviler jeg på at Bradley Smoker hadde kommet veldig langt.

Uansett lærte denne mesterrøykeren å fange laks. Min far fortalte i utgangspunktet hovedregelen om å fiske «ikke fisk hvor det ikke er fisk, punktum«.

Så, fyren holdt løftet sitt, ga faren min noen røykeroppskrifter, og holdt det enkelt med vanlige ingredienser og fortalte faren hemmeligheten bak matrøyking. Han sa at du må kontrollere røyken, ganske enkelt. Den gangen betydde det å hele tiden passe på sagflisen, og aldri la varmen, generert av brennende sagflis, bli for høy, og viktigst av alt, aldri la veden brenne helt ned til en aske. Se på at veden brenner, når det begynner å få glør, og det skapes flekker av hvit aske, kvitt deg med det. Erstatt det umiddelbart med ny sagflis og fortsett å røyke slik oppskriften krever. Er det så enkelt? Jeg ga det akkurat bort….

Ikke helt ennå er jeg redd, det er mye matrøyking som jeg fremdeles lærer om hver dag. Jeg blir påminnet av alle matrøykere der ute at vi fortsatt har mange ting å avdekke, aldri blitt prøvd før. Straks den siste og beste oppskriften du må prøve. Vi skal forsøke å holde deg oppdatert.

Ønsker du å vite mer om oss, fortsett å lese. Jeg lover at jeg ikke skal utelate noe.

Med dette enkle prinsippet om matrøyking fast forankret i min fars mesterliste over prinsipper og regler. Han bestemte seg for å lage en matrøyker som gjorde akkurat det denne fyren sa måtte gjøres (kontrollere røyken). Den gang brukte de et brød hever til røykehuset, gammel støpejern spanne for å ha sagflisen i og en kokeplate for å generere røyken.

Flott, det andre viktige kravet var en god del fritid til ikke å gjøre noe annet enn å se røyk røyke, dette er som å se maling tørke. Dette bringer meg til onkelen min som tilfeldigvis er profesjonell i begge sammenhenger. Han er tilfeldigvis også en ganske god oppfinner.

De bestemte seg for å lage en røyker som produserer ren, kontinuerlig røyk uten behov for konstant oppmerksomhet. De prøvde alt for å kontrollere brenningen av sagflis, til og med studerte hvordan forskjellige typer sagflis brenner annerledes og skrapte begrepet å bløtlegge sagflis i vann først. Det skapte bare damp inntil sagflisen var tørr nok til å begynne å røyke, æsj.

Større biter av ved krevde mer varmeenergi for å begynne å brenne, dette fungerte ikke fordi de aldri kunne kontrollere varmen, og uunngåelig brente veden ned til aske, og eliminerte ethvert forsøk på å få maten til å smake godt.

Du ville ikke tro de gismoer og dingser de laget som oppnådde akkurat ingenting før de endelig gikk tilbake til begynnelsen og bestemte seg for at den beste sagflisen for å lage røyk var terningskåret, ikke for fint, og ikke fra en plansag. Men hvordan kontrollerer du sagflis? Lykke til med den. Bradley røykbriketter ble utviklet først. Størrelsen, formen, og tetthetsgraden er kritisk, og det fungerte. Det gjorde røyken rent, brant ikke ned til aske, trengte veldig lite varmeenergi for å røyke. .Men viktigst av alt, den kunne lett slukkes. Du kan si at de oppfant den første matrøykeren som stopper røykeprosessen. Det ville bare være halve sannheten.

Dette er litt som de gamle platespillerne. Hva kom først; platen eller spilleren? De trengte å utvikle røykeriet. Igjen måtte de gå tilbake til reglene og prinsippene for matrøyking. Røykhuset endret seg ikke veldig mye, men kokeplaten ble byttet ut med et veldig lavt varmeelement, stekepannen ble erstattet med et godt forsystem for kontinuerlig å føre brikett til varmeelementet, slik at det røk kontinuerlig. I stedet for å stoppe prosessen for å fjerne brukt sagflis, inkluderte de et vannbad for å slukke brikettene, og et sekundært varmeelement for å kontrollere temperaturen på røykhuset; noen få andre nødvendige brikker for å gjøre det så godt de kunne gjøre det, og det vi har er en Bradley-røyker.

“Det fungerte bra, laget fantastisk røyk, og maten som kom ut var intet mindre enn enestående. Lokale gourmetkokker var de første som fikk tak i Bradley Smoker. ”

Det fungerte bra, laget fantastisk røyk, og maten som kom ut var intet mindre enn enestående. Lokale gourmetkokker var de første som fikk tak i Bradley Smoker.

Når du er klar, kan du ringe oss eller besøke en av våre mange talentfulle forhandlere for å finne ut mer om Bradley Smokers, røykebriketter, kjøttlake og mange andre produkter vi tilbyr.

Vennlig hilsen,
Wade Bradley

Bestill din i dag