Uansett lærte denne mesterrøykeren å fange laks. Min far fortalte i utgangspunktet hovedregelen om å fiske «ikke fisk hvor det ikke er fisk, punktum«.
Så, fyren holdt løftet sitt, ga faren min noen røykeroppskrifter, og holdt det enkelt med vanlige ingredienser og fortalte faren hemmeligheten bak matrøyking. Han sa at du må kontrollere røyken, ganske enkelt. Den gangen betydde det å hele tiden passe på sagflisen, og aldri la varmen, generert av brennende sagflis, bli for høy, og viktigst av alt, aldri la veden brenne helt ned til en aske. Se på at veden brenner, når det begynner å få glør, og det skapes flekker av hvit aske, kvitt deg med det. Erstatt det umiddelbart med ny sagflis og fortsett å røyke slik oppskriften krever. Er det så enkelt? Jeg ga det akkurat bort….
Ikke helt ennå er jeg redd, det er mye matrøyking som jeg fremdeles lærer om hver dag. Jeg blir påminnet av alle matrøykere der ute at vi fortsatt har mange ting å avdekke, aldri blitt prøvd før. Straks den siste og beste oppskriften du må prøve. Vi skal forsøke å holde deg oppdatert.
Ønsker du å vite mer om oss, fortsett å lese. Jeg lover at jeg ikke skal utelate noe.