Nøkkelen til suksess med Bradley Smokers er Bradley Smaksbriketter. For å produsere briketter bindes fliser av hardved sammen i nøyaktige mengder, med kontrollert trykk og tetthet. Smaken av røken bestemmes ved variasjonen av veden som brennes.
Alder og lønn gir en rik og distinkt smak som ofte brukes med sjømat, skinke og bacon.
De sterkere og veldig distinkte smakene av mesquite og hickory brukes ofte til røyking av biff- og svinekjøttprodukter som nakkekotletter og brisket.
Eple og kirsebær gir en søtere, mildere røyksmak, ofte brukt med fjærkre og viltkjøtt
Se Smaks Guide-fanen for mer informasjon om tresorter og smaker.
Bradley Smokers brenner en smaksbrikett hvert 20 minutt, som produserer en ren røyksmak. Etterhvert som hver brikett brennes, skyves den forsiktig fra brennerelementet av neste brikette for å bli slukket i gryten med vann. Syklusen fortsetter så lenge røykeren er fylt med briketter.
Når tre brenner, produseres røyksmaken i de første minuttene av brenningen. Når treet genererer nok varme til å fortsette å brenne alene, gir det høye temperaturer, syrer, harpiks og gasser. Disse vil forvrenge smaken og utseendet på røkt mat. Når tre brenner til dette stadiet, er det ingen kontroll over forholdene. Med Bradley smaksbriketter blir gjetningen eliminert.
Ikke bare eliminerer Bradley smaksbrikettene uønsket varme, røyk produsert på Bradley-måten er fire ganger renere enn røyk produsert av identiske løse chips brent i en stekepanne eller brannkasse.
Bradley Smoker bruker briketter med en hastighet på omtrent en per hvert 20. minutt. Røykerens driftskostnader er derfor mindre enn et pund (£ GBP = 1,2 euro) per time.